Sankthans nærmer sig – husk at forberede din hund i tide til festlighederne

Sankthans aften nærmer sig, og alle er ved at gøre sig klar til festlighederne. Midnatssol, selskab med vennerne, glad dans og fællessange samt lækker mad og drikkevarer venter forude, mens alle forbereder sig på ture til stranden og i sommerhuset.

Men inden festen er der én ting, vi alle bør huske. Og det er hunden, vores bedste ven. Hvis du tager din hund til festlighederne, skal du huske at beskytte den mod flåter. Omkring sankthans-bålet er der ofte højt græs og andre steder, hvor flåter elsker at vente på deres næste offer. Derfor er det bedst, at du beskytter din hund effektivt.

Her er nogle gode råd til dem, som fejrer sankthans med deres hund:

1. Snak med din dyrlæge og hør, om du har effektiv beskyttelse mod flåter. Noget medicin mod flåter virker ikke på alle hunde, men dyrlægen kan fortælle dig, hvad der er den bedste løsning for din hund.

2. Tag en flåttang med, hvis du skulle finde en flåt på din hund. Husk at placere tangen så tæt som muligt ved huden. Undgå at klemme flåtens krop. På den måde undgår du, at ekstra bakterier fra flåten trænger ind i bidstedet.

3. Husk at kontrollere din hund ofte for at se, om flåter har bidt sig fast. Vær omhyggelig og tålmodig, når du leder efter dem. De kan være svære at få øje på, fordi de er ret små, inden de suger blod.

4. Udover din hund skal du også huske at beskytte dig selv. Vælg noget tøj, som dækker din hud, og sørg for, at dine ærmer, bukser og bluse er smøget ind i dine bukser eller strømper. Undgå løst tøj eller bluser med V-udskæring, som udsætter dig for flåter. Husk at kontrollere din hud regelmæssigt for flåter, når du har været udendørs.

midsummer2

Især unge flåter er utroligt små, så husk at være opmærksom og ekstra grundig, når du kigger efter disse udbudne gæster på dig selv eller på din hund.

Vi ønser dig en flåtfri midsommer!