NOGLE MIDLER MOD LOPPER OG FLÅTER KRÆVER RECEPT

LOPPER OG FLÅTER KAN BEKÆMPES MED FORSKELLIGE MIDLER. VI VED JO GODT ALLESAMMEN, HVOR VIGTIGT DET ER AT BESKYTTE VORES HUND MOD FLÅTER OG LOPPER. MEN SPØRGSMÅLET ER, HVORDAN BESKYTTER MAN DEN BEDST MULIGT? HVILKET PRODUKT SKAL MAN BRUGE? HVORFOR ER NOGLE FLÅT OG LOPPEMIDLER PÅ RECEPT, MENS ANDRE KAN KØBES UDEN RECEPT HOS DYREHANDLEREN? HVOR OFTE SKAL MAN BEHANDLE HUNDEN?

Der er så mange forskellige midler, man kan bruge til at beskytte sin hund mod flåter og lopper med. Det det kan være helt forvirrende. Det kun er nogle af midlerne, der beskytter mod lopper og flåter på én gang. Nogle af midlerne er også på recept, mens andre kan købes uden recept hos dyrehandleren. Men hvorfor er det ikke alle, der kræver recept?

Svaret er simpelthen, at loppe- og flåtmidler bliver reguleret af EU-lovgivning. Reglerne siger, at alle nye produkter skal være på recept de første fem år, de er til rådighed for hundeejerne. Det vil altså sige, at alle nyudviklede flåt- og loppemidler starter med at være på recept. Denne regel sikrer, at eventuelle bivirkninger ved produktet bliver indberettet og overvåget nøje. Det er derfor en ekstra sikkerhed for hundeejerne.

NYE MIDLER MOD LOPPER OG FLÅTER KRÆVER RECEPT

Hvis du vil bruge et af de nyeste produkter til at beskytte din hund mod flåter og lopper med, skal du derfor have en recept fra din dyrlæge. Når nu du alligevel skal have fat i dyrlægen, kan du lige så godt samtidig spørge ham til råds om, hvilket produkt, der passer bedst til din hund. Din dyrlæge kender nemlig alle de produkter, der findes – både dem på recept og dem, der ikke kræver recept.

Husk, at din hund skal være beskyttet i mindst tre måneder i træk, hvis den har haft lopper. Ellers risikerer du, at loppeproblemet begynder forfra igen. Vær opmærksom på, hvor lang tid produktet virker mod hhv. lopper og flåter. Det er vigtigt at genbehandle inden, at effekten er aftaget. Husk også, at der er forskel på, hvor lang tid produkterne giver beskyttelse mod parasitterne.

Læs mere om loppe-problemer her.
Læs mere om flåtoverførte sygdomme her.

De nyest udviklede midler mod lopper og flåter fås kun på recept. Det skal de være de første fem år, de er på markedet, i henhold til EU-lovgivningen.