HVORDAN BLIVER MIN HUND SMITTET MED LOPPER?

DIN HUND KAN BLIVE SMITTET MED LOPPER MANGE STEDER. OGSÅ SELVOM DEN IKKE MØDER ANDRE HUNDE.

Din hund kan blive smittet med lopper, hvis den møder andre hunde, der har lopper. Det giver jo sig selv. Men den kan også få lopper, selvom den ikke har været i kontakt med andre hunde. Det skyldes, at kun en lille del af en loppebestand faktisk lever på selve hunden.

Resten, altså æg, larver, pupper og nyligt klækkede lopper, findes i hundens omgivelser. Det vil altså sige, at hvis en hund har ”tabt” loppeæg et sted, hvor den kun opholdt sig for en kort tid, så kan disse æg ligge – i gulvsprækker og gulvtæpper. Her venter de på det øjeblik, der kommer en ny hund forbi. Og så klækkes de. Vupti, din hund har fået lopper.

LOPPER ER IRRITERENDE OG SUNDHEDSSKADELIGE

Det er utroligt ubehageligt for en hund at have lopper. Både fordi biddene kløer, så hunden kradser sig, og fordi lopper kan forårsage eksem, da deres spyt indeholder histamin og irriterende enzymer. Lopper er altså ikke bare irriterende, de kan faktisk være en fare for din hunds helbred.

Nogle hunde udvikler allergi over for lopper, og det kan føre til, at hunden taber pelsen og til infektion i huden. Hos nogle hunde kan loppebiddene også være årsag til det første udbrud af hot spots, en hudbetændelse i det yderste lag af huden, som kan opstå, hvis hunden slikker eller bider sig meget et sted på kroppen. Hot spots kan desværre udvikle sig til et tilbagevendende problem. Derudover kan lopper faktisk også overføre bændelorm til din hund.

DER ER FAKTISK LOPPER HELE ÅRET

Lopper er mest aktive i foråret og om sommeren. Men hunde kan få lopper hele året, også om vinteren, hvis det ikke er for koldt. Risikoen for, at din hund bliver eksponeret for lopper hele året, er derfor ret høj. Det er derfor en god idé at beskytte din hund mod lopper hele året rundt.

Der findes mange typer af loppemidler, og hvis du vil gøre det let for dig selv, kan du vælge et produkt, som virker i tre måneder. Andre produkter virker kun i én måned, og anvender du sådan et, er det meget vigtigt, at du ikke glemmer den månedlige genbehandling, da det kan være årsag til, at loppeproblemet starter forfra. Læs mere her.

SPØRG DYRLÆGEN TIL RÅDS

Du kan altid tale med din dyrlæge om at vælge det rigtige produkt. Du kan evt. vælge et produkt, der samtidig beskytter din hund mod flåter. Måske er det også vigtigt for dig at vælge et produkt, hvor effekten ikke aftager, hvis du ofte har din hund med til stranden. Det samme gælder, hvis du har en jagthund, der løber rundt i våde enge og moser. Dyrlægen kender til alle produkter på markedet, både dem, der fås uden og med recept. Læs mere her.

Din hund behøver slet ikke at være i nærheden af en anden hund for at blive smittet med lopper. Lopper og loppeæg kan falde af en hund, der kun opholdt sig kortvarigt der, hvor din hund nu slår sig ned for at få en lur. Loppeæg kan ligge lang tid i revner på gulvet og vente med at klække, til der kommer en hund forbi, som de kan hoppe på.