Flåterne er klar til at angribe

Så snart vejret bliver varmere, og sneen begynder at smelte. Flåterne er klar til at finde sig en vært, så de kan få årets første blodmåltid. De kommer ud af deres skjul, og er klar til at angribe. Flåter begynder oftest at jage både mennesker og dyr allerede i marts, og sæsonen varer til langt ud på efteråret, når temperaturen falder til omkring og under nul grader. De kan findes forskellige steder udendørs, lige fra marker på landet til skove og haver.

Hunde og andre kæledyr kan bære flåter i deres pels. Flåter kan bære sygdomme, der er skadelige for både dyr og mennesker, hvilket gør forebyggende foranstaltninger endnu vigtigere. Sygdommene er ofte symptomfri, som ved borrelia, hvor kliniske tegn kan vise sig måneder efter infektionen. For at finde passende beskyttelse mod flåter til din hund, og deraf følgende sygdomme, bør du kontakte din dyrlæge.

Mange former for beskyttelse

Du bør bruge den beskyttelse, der er bedst egnet til dit kæledyr. Ud over traditionelle flåtprodukter såsom spot-on-behandlinger og halsbånd findes der andre muligheder for langvarig flåtbeskyttelse. Ikke alle metoder er egnet til alle kæledyr; for eksempel kan svømning og badning reducere effekten af nogle produkter, og virkningen kan være svækket hen imod slutningen af behandlingsperioden. Dyrlægen kan sammen med ejeren vælge det rigtige produkt til hvert kæledyr; så kontakt dyrlægen snarest muligt for at sikre, at dit kæledyr har en ordentlig beskyttelse, der holder gennem hele flåtsæsonen.

 

Læs mere om flåtbeskyttelse af din hund her.