FLÅTER KAN OVERFØRE SYGDOMME

DER FLÅTER OVERALT, FLÅTER KAN OVERFØRE SYGDOMME. FLÅTERNE FINDES PÅ LANDET, I SKOVEN, I HAVEN OG I BYERNES PARKER. DE SIDDER OG VENTER PÅ AT FÅ DERES NÆSTE BLODMÅLTID I VEGETATIONEN. MEN HVAD DER ER ET LIVSVIGTIGT MÅLTID FOR DE SMÅ PARASITTER, KAN BLIVE ALVORLIGT FOR DIN HUND, FORDI FLÅTER KAN OVERFØRE FORSKELLIGE SYGDOMME – SÅKALDT FLÅTBÅRNE SYGDOMME.

Flåter kan overføre sygdomme, og der er flåter overalt. En skovflåt er i sig selv ikke farlig. Men da den lever af at suge blod hos værter som mus og rådyr osv., kan den blive smittet med forskellige former for bakterier og virusser. Flåterne kan bære smitten i sig og overføre sygdomme til værter, som den suger blod fra næste gang – fx en hund eller et menneske.

Flåter kan overføre mange forskellige typer af smitte. I Skandinavien er det disse tre flåtbårne sygdomme, som vi skal være opmærksomme på:

Den flåt, som er almindelig i Skandinavien, er Ixodes ricinus – bedre kendt som skovflåten. Den kan overføre flere forskellige flåtbårne sygdomme til hunde og mennesker.

Flåtoverførte sygdomme spreder sig i disse år i hele Europa. Men du kan forhindre din hund i at blive smittet med en af disse sygdomme, hvis du giver den en forebyggende beskyttelse med et flåt-middel. Flåter kan overføre sygdomme.

MANGE FORSKELLIGE PRODUKTER KAN BESKYTTE DIN HUND MOD FLÅTER

Der findes mange forskellige produkter, som beskytter mod flåter – nogle fås uden recept, andre kræver recept. Tal med din dyrlæge om, hvilket produkt, der passer bedst til din hund. Læs mere her.

Hvis din hund er behandlet, vil de flåter, der kravler over på din hund, dø i det øjeblik, de suger blod. Alligevel bør du altid tjekke din hund efter en gåtur. Der kan nemlig sidde levende flåter i pelsen på din hund. De kan falde af inden døre og måske vælge dig eller dine børn som næste sted at få et måltid.

HUSK, FLÅTER KAN OVERFØRE FORSKELLIGE SYGDOMME.

Overalt, hvor der er bevoksning, kan der sidde flåter og vente på at få deres næste måltid. Men hvad der er et livsvigtigt måltid for de små parasitter, kan blive alvorligt for din hund, fordi flåter kan overføre forskellige former for sygdom – såkaldt flåtbårne sygdomme.