Fem tips om flåter i efterårssæsonen

Efteråret er her, bladene falder af træerne, og vejret bliver koldere, men det betyder ikke, at du ikke længere skal beskytte dig mod flåter. Her er fem nyttige facts, som du sikkert ikke kender om flåter og efteråret:

1. Flåter kan også bide om efteråret
Koldere vejr betyder ikke, at flåterne ikke længere er aktive. Flåter kan bide både dyr og mennesker selv i det sene efterår, idet de er aktive, så længe temperaturen er over frysepunktet.

2. Efteråret giver flåterne nye gemmesteder
Når træerne falder af træerne, finder flåterne nye gemmesteder, idet de normalt bevæger sig i græsset under bladene. Specielt mindre børn og kæledyr leger i bunkerne med nedfaldne blade, og børn og kæledyr skal derfor regelmæssigt undersøges for flåter.

3. Risikoen for infektion er uændret om efteråret
Selv om temperaturen falder, er de dyr, som kan overføre sygdomme til flåterne, stadig aktive. Flåterne kan derfor stadig være bærere af alvorlige infektionssygdomme såsom flåtbåren hjernebetændelse og borreliose.

4. En kølig sommer nedbragte ikke antallet af flåter
Denne sommer var meget kold og våd i alle de nordiske lande. Men vejret påvirkede ikke antallet af flåter i negativ retning, idet flåter faktisk foretrækker fugtighed og køligt vejr og ikke kan overleve længe i tørre og varme omgivelser.

5. Du kan altid få en god beskyttelse
Dyrlæger kan hurtigt fortælle dig om den optimale flåtbeskyttelse til de enkelte typer kæledyr, og der er ingen sæsonbetingede begrænsninger med hensyn til beskyttelse mod flåter. Spørg derfor, hvis du er i tvivl og ønsker at få den rigtige beskyttelse til din hund.