Du kan stadigvæk nå beskytte din hund – Og det er der 5 gode grunde til

Vi er godt nok halvvejs inde i sommeren, men flåterne venter stadig derude på at bide både mennesker og hunde. Fordi flåter kan sprede skadelige sygdomme, som borreliose og skovflåtencefalitis (tick-borne encephalitis – TBE), er det vigtigt at sørge for en effektiv beskyttelse, som varer hele sommeren og efteråret, indtil frostgraderne melder sig.

Her er 5 gode grunde til at sørge for en effektiv beskyttelse til din hund med det samme:

1. En flåt har brug for et blodmåltid for at kunne gå fra et udviklingsstadie til et andet. Derfor stopper flåtsæsonen ikke efter de første forårsmåneder, men fortsætter derimod indtil det er for koldt udendørs til at flåter kan bevæge sig. Så lad dig ikke narre til at tro, at fordi du ikke opdagede dem i starten af sommeren, venter de ikke på dig eller dit kæledyr!

2. Hunde elsker at løbe rundt i sommervejret, og mange forskellige områder i naturen kan være fulde af flåter. De er ikke kun i højt græs og buske i skovene. De kan også skjule sig i græsplænen foran dit hus eller på bladene på alle slags planter på landet. Det er ikke underligt, at hunde så ofte får flåter på deres hud.

dogs-628-26

3. Flåter kan sprede sygdomme som f.eks. borreliose, der kan give din hund nogle væmmelige symptomer. Disse omfatter muskelømhed, feber, kvalme, appetitløshed og søvnløshed. Og selvom flåten ikke har bidt din hund, kan den flytte til mennesker i nærheden, så det kan ikke betale sig at risikere og ikke beskytte din hund.

4. Sygdommene, som nogle flåter spreder, kan have en lang inkubationstid, faktisk helt op til 2 måneder. Med en effektiv beskyttelse kan du undgå ubehagelige overraskelser senere hen.

5. Når du ikke behøver at være nervøs for flåter, kan din hund nyde at løbe rundt og lege udendørs uden bekymringer. En flåtfri sommer er stadigvæk mulig, så hvorfor ikke prøve det?