CHOKOLADE KAN SLÅ HUNDE IHJEL

CHOKOLADE OG HUNDE HØRER IKKE SAMMEN.

Mens mørk chokolade næsten betragtes som en “sund snack” for mennesker, så kan hunde dø af chokolade – især mørk chokolade. .

Faktisk kan en hund, der vejer 10 kg, blive alvorligt syg eller dø af at spise 250 g chokolade. Og hvis den spiser kakaopulver, skal der meget mindre til at gøre hunden syg. For en lille hund er mængden af dødbringende chokolade naturligvis endnu mindre.


Der er så mange andre ting i vores hjem, som kan være giftige for hunde.
Selvom disse ikke har noget at gøre med flåtbeskyttelse, nævner vi dem alligevel, for det er vigtigt, at alle hundeejere kender til dem.


Chokolade indeholder theobromin (et stof, der er relateret til koffein, og som også findes i fx te og cola). Mennesker tåler dette uden problemer.

Men hunde reagerer helt anderledes end mennesker på theobromin. De nedbryder det langsommere. Derfor ophobes det i hundens krop og kan påvirke de indre organer og ødelægge hundens røde blodlegemer samt forårsage anæmi (blodmangel). Tegnene på chokoladeforgiftning viser sig efter 6 til 12 timer. Symptomerne bliver fx kvalme, opkastning, diarré, tørst og øget vandladning.

Hvis hunden er kommet til dyrlægen, før det er kommet så vidt, kan den afgiftes ved at maveindholdet fjernes. Ellers kan symptomerne udvikle sig til fx dehydrering, indre blødning, hjerteanfald og død. Når hunden har udviklet disse symptomer, kan dyrlægen forsøge med understøttende behandling og evt. blodtransfusion.


MANGE ANDRE HELT ALMINDELIGE FØDEVARER M.M. KAN SLÅ DIN HUND IHJEL

Der er i øvrigt en del andre fødevarer og lægemidler, som mennesker tåler fint, mens de samme kan slå hunde ihjel. Selvom disse ikke har noget at gøre med flåtbeskyttelse, nævner vi dem alligevel. For det er vigtigt, at alle hundeejere kender til dem.

Også disse ting, som man finder i de fleste husholdninger, er giftige for hunde:

Print denne plakat ud og hæng den på køleskabsdøren, så du og andre bliver husket på, hvad der er farligt for hunde.

Print plakaten ud i A4